IMG_2566 - Hallvard Nygård

Shantykor på skjærgårdstur 10. mai

Nå kan være med på Shanty- Skjærgårdstur!!

Sjøfartsbyen Bergen har mange sjantikor som tar vare på en viktig del av vår maritime historie. Statsraad Lehmkuhl samler denne kvelden de fire mest kjente sjantikorene til en uforglemmelig skjærgårdstur hvor sjøens sanger vil runge om bord i sitt rette element. Ta med deg venner og familie på verdens vakreste seilskip og opplev Bergen Skipperforenings Shantykor, Bergen Shantykor, Shantykoret Cape Horn og Navy Vocalis. A singing ship is a happy ship!

Nyt den vakre skjærgården rundt Bergen og vakre sjantier med god mat og drikke sammen med gode venner. Under kan du lese mer om korene. 

Vi gleder oss til å se dere om bord.

Det blir servert et deilig reke- og sildebord. Maten er inkludert i billettprisen, og drikke kan kjøpes ombord.

Turen begynner kl. 17.30 og avsluttes kl. 22.00. hvis ikke annet er opplyst. Ombordstigning fra kl. 16.45 fra Statsraad Lehmkuhls faste plass på Bradbenken 2, Skur 7. 
Med forbehold om endringer: det må være et minimun antall påmeldte for å gjennomføre turen.  

Pris NOK 495,- per person 

Medlemsrabatt: For å benytte deg av medlemsrabatten, ta kontakt før billettene er betalt i sin helhet. 
Seilskipet Statsraad Lehmkuhls Venner får NOK 50,- i rabatt for inntil 3 billetter. Bedriftsmedlemmer får rabatt for inntil 10 billetter. 

Maks antall billetter per reservasjon 10. For reservasjoner med mer enn 10 billetter kontakt oss på lehmkuhl@lehmkuhl.no»

 

KJØP BILLETT HER: /hjem/program/aapne-skjaergaardsturer/aapne-skjaergaardsturer-i-bergen/

 

Shantykor  Cape Horn 
Shantykoret Cape Horn ble startet i 1975 av seilskuteveteraner som var medlemmer av den internasjonale Kapphornklubben. Koret er et av Bergens eldste shantykor og de er i full aktivitet med mange opptredener i løpet av året. Det er etter hvert blitt en tradisjon at de arrangerer en populær shantykveld på Sardinen hver høst, der de inviterer med de andre shantykorene i Bergen. De er 28 medlemmer i koret.

 

Bergens Skipperforeningens Shantykor
Ble offisielt stiftet 27. oktober 2011 og er en del av Bergen Skipperforening som feiret sitt 150 års jubileum i 2017. Koret består av 29 pensjonerte og seilende sjøkapteiner, og regnes som et av få eller muligens det eneste Shantykor i verden med denne sammensetningen. Deres formål er å representere sjøfartsbyen Bergen og dens sjøfartstradisjoner samt å promotere den norske sjømannsstand med kjente shantysanger fra seilskutetiden, sanger fra livet på sjøen og irske folkemelodier relatert til sjøen.

 

Navy Vocalis Shantykor
Navy Vocalis er et shantykor ved Haakonsvern orlogsstasjon i Bergen. Koret ble stiftet 15. februar 1996 ved Haakonsvern, og består av sangere som tjenestegjør eller har tjenestegjort i militære og sivile stillinger i Sjøforsvaret. Navy Vocalis har som mål å synliggjøre Haakonsvern og Sjøforsvaret på en positiv måte i Forsvaret og det sivile samfunnet. Korets aktiviteter vil ellers ivareta maritime tradisjoner, samt bidra til en positiv bedriftskultur og et godt arbeidsmiljø ved Sjøforsvarets avdelinger i Bergensområdet. Korets musikalske leder, Marta Irene Sørheim, har sin utdannelse fra NLA og Bergen musikkonservatorium. Marta begynte som dirigent for Navy Vocalis høsten 2005.

 

Bergen Shantykor

Bergen Shantykor har som målsetting å representere byen og navnet med stor stolthet og sangglede. Bergen Shantykor ønsker å underholde et stort publikum med sitt store sang repertoar og sin smittende sangglede. Dirigent for Bergen Shantykor er Helge Riise som i tillegg til å ha det kunstneriske ansvaret for koret også skriver arrangementer til de fleste av korets sanger.

I tillegg til sjømannsviser har Bergen Shantykor på sitt repertoar viser fra Irland, countrysanger og Bergenssanger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NL 7809_2

Praktisk informasjon

BH CIMG0810

Program

Firmaet Bouvet på seilas med sine ansatte (copyright Bouvet)

Leie skipet?

Visste du at?
Kapteinens loggbok